ILTP

Institutet för lacaniansk
teori och praktik

  

Aktuella konferenser

Rapport från vårkonferens 5–7 maj i Göteborg


Stora Nygatan, vallgraven och Trädgårdsföreningen

Det var första gången som ILTP förlade en konferens i Göteborg och den blev lyckad och uppskattad med många nya deltagare. Konferensen inleddes med en ”öppen” föreläsningsdag där vi fick lyssna till 5 personers berättelser från olika verksamheter som bedriver jagstrukturerande psykoterapi (JSP) och jagstrukturerande förhållningssätt (JSF). Peter Jansson inledde med en introduktion i JSP och JSF. Donald Almén berättade om sitt arbete i familjehemmet som han driver tillsammans med sin hustru Karin. Jan Jensen berättade om sitt arbete som familjehemshandledare vid Aleris/Nåjden. Eskil Berggren om sitt arbete som psykoterapeut vid en psykiatrisk mottagning. Ingemar Lindelund om familjehemsvård också i Aleris/Nåjdens regi. Dagen avslutades med en paneldebatt med dagens föreläsare ledd av Annika Stencrantz. En fin middag intogs senare på kvällen i den anrika restaurangen Dorsia.

         
Peter Jansson           Donald Almén           Jan Jensen

    
Eskil Berggren          Peter Jansson, Ingemar Lindelöv, Klaus

Inför dag 2 och 3 då ILTP hade sin interna konferens hade deltagarna uppmanats att läsa Jaques Lacans Psykoanalysens fyra grundbegrepp som var temat för Vårkonferensen. Peter Jansson gav en introduktion till Sem XI och Donald Almén föreläste om överföringen och driften. Sedvanligt årsmöte följde därefter och en god middag därpå.

Innan konferensen avslutades av nöjda deltagare dag 3 så bestämdes datum och preliminärt innehåll för nästa konferens nämligen Höstkonferensen 2017. Bland annat så fortsätter Peter Jansson utifrån Psykoanalysens fyra grundbegrepp att föreläsa om blicken som "objekt lilla a" (objet petit a).

Det bestämdes att Höstkonferensen blir i Stockholm 20–21 oktober. Mer detaljer om programmet kommer i början av hösten och var i Stockholm den blir, så håll utkik och bli medlem så att du kan delta i konferensen.

Gunny Bertilsson/ordförande

.pdf Här hittar du mer information och hela programmet!

 


 

Läs även referat från tidigare konferenser

 


 

  

ILTP

Institutet för lacaniansk
teori och praktik

www.jagstrukturerande.se

info@jagstrukturerande.se

web@jagstrukturerande.se    ©2017-06-18